Omhoog
Aanmelden


Excursie Stedelijk museum

Groep 6, 7 en 8 zoomen in de maand april in op schilderkunst. Daarbij paste goed de excursie naar het Stedelijk museum. Groep 7 en 8 zijn op woensdag 4 april geweest en groep 6/7 en 6 volgden op vrijdag 6 april. Hieronder een verslag van de excursie en de foto's in diavoorstelling en thumbnails. De thumbnails kunnen aangeklikt worden voor een vergroting en download.

Tijdens het project komen de kinderen in aanraking met allerlei schilderstijlen. Ze zullen ook een aantal dingen uitproberen. Dit mondt uit in een eindwerkstuk waarbij de kinderen een stroming/stijl kiezen waarin ze willen schilderen i.c.m. hun eigen stijl. Deze A3-werkstukken worden tentoongesteld op de Pinkstermarkt. Dan kunnen ze ook gekocht worden. De opbrengst gaat naar een nader te bepalen goed doel.


Vorige afbeelding Onderbreken Volgende afbeelding
Verslag van Chelsey en Myrthe uit groep 8

Wij zijn op excursie geweest naar het Stedelijk Museum.
Wij hebben daar kennis gemaakt met kunst van allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld "De Stijl". Ook hebben wij verschillende kunstwerken gezien waaronder een heel groot blauw vlak met een witte streep erin en dan moest je zeggen wat je erin zag.
Chelsey: "Ik heb ook naar muziek geluisterd en dan moest ik teken/schilderen wat ik hoorde, net als een andere schilder die ook muziek had geschilderd."
Myrthe: "Wij hebben een workshop gedaan en daarbij moest je een Mondriaan maken, maar dan wel in het echt en je moest er zelf ook in passen."
Wat vonden wij het aller mooiste schilderij?
Dat was dan een vrouw en die had een lichtstrook in de vorm van een mond en aan de ene kant was het meer "cartoon" achtig en aan de andere kant meer realistisch.
Het was leuker dan we al hadden verwacht!
Chelsey: "Ik dacht dat het heel saai zou worden, want het was een museum. Maar het was best wel leuk want ik vond de workshops leuk en ik vond het ook leuk om naar allerlei schilderijen te klijken."
Myrhe: " Omdat we een hele leuke rondleiding hadden en ze het leuk maakten om naar te kijken. Ze liet hele grappige dingen zien. Als je een vraag stelde maakt niet uit hoe gek ze ook zijn ze legte alles uit."
 

 Inhoudseditor ‭[2]‬

 
 

 Webonderdeel Diavoorstelling van afbeeldingsbibliotheek ‭[1]‬

 

Begin met het bewerken van dit webonderdeel om een weer te geven afbeeldingsbibliotheek te selecteren.

 

 Inhoudseditor ‭[1]‬

 
 

 Picture Thumbnails ‭[1]‬

 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved