Omhoog
Aanmelden


Ontluikend ondernemen 2018

Wat zijn we trots op het team van Maarten (Minutenstraal) en het team van Bridget (Persy). De waterbesparende douche en de persprullenbak behaalden de finale van het project Ontluikend Ondernemen 2018. Hieronder hebben we hun ideeën en de weg naar de finale op woensdag 30 mei gearchiveerd.

Wat is ontluikend ondernemen?
Ontluikend ondernemen is een project voor kinderen uit groep 8 in heel Nederland. Ze mogen zelf met ideeën komen voor een product of dienst die nog niet bestaat. Het doel is om er óf winst mee te maken, óf de wereld mee te veranderen. Iedere
groep 8-er moest een idee aanleveren. Twee ideeën werden gekozen: de douche met timer van Maarten en de persprullenbak van Bridget. Zij stelden een team samen en presenteerden op donderdag 26 april om 9.30u hun product en marktonderzoek. Daarna kon er gestemd worden. De jury keek naast naar het aantal stemmen ook naar de projecten inhoudelijk. De beste zeven producten gingen door naar de finale.

Finale
Het verslag van de finale op 30 mei in de Stoomhal te Wormer is gemaakt door RTV Zaanstad. Op onze beschermde Rietvinkyoutube kunt u de video bekijken. Klik hieronder door.

rv_ontluikendondernemen_finaleverslagrtvzaanstad.jpg

In aanloop naar de finale perfectioneerden de twee Rietvinkteams hun presentaties. Enkele dagen voor de finale legde RTV Zaanstad dat vast. Hieronder is die video op onze beschermde Rietvinkyoutube te bekijken. Klik door.

rv_ontluikendondernemen_finalevoorbereidingrtvzaanstad.jpg 

De Minutenstraal
Minutenstraal_teamfoto.jpg
 
Over de Minutenstraal
De minutenstraal is een waterbesparende douche, waarbij je een aantal minuten hebt per dag om te douchen. Zo besparen we water en werken we samen aan de verbetering van ons milieu! Bekijk de powerpoint hier rechts bij 'presentatie'.
 
 
Onze reclamespot
rv_printscreen_filmpje_minutenstraal.jpg 
 
Slogan
We helpen het milieu supergraag,
en met de minutenstraal gaat dat niet zo traag!
 
Minutenstraal_vierkant.jpg 

De Persy
Persy_.jpg

Over de Persy
Ons ontluikende onderneming is geworden: De Persy. Dit is een persprullenbak. Dat wil zeggen dat het een prullenbak is dat al je afval samenperst, zodat:
- je geen vieze handen krijgt;
- je de vuilnis minder vaak buiten hoeft te zetten in de container;
- vuilniswagens minder vaak hoeven te rijden.
 
Reclamespot
 
rv_printscreen_filmpje_persy.jpg 
 
Slogan
Leeg jij niet graag je prullenbak?
Koop de Persy en weg is je ongemak!
Persy_lang.jpg 
 

 

Voorbereidingen voor de reclamefilm en eindpresentatie

Master Jeroen van Delft gaf acht weken lang informatie en opdrachten, die de kinderen van de groepjes moesten verwerken. Aan alle kanten werd hulp ingeschakeld, voor videobewerking, schilderen, enz.

rv_ontluikendondernemen1718 (1).jpgrv_ontluikendondernemen1718 (2).jpgrv_ontluikendondernemen1718 (3).jpeg 

Eindpresentatie op school

De kinderen presenteerden hun producten aan groep 6 t/m 8. Toen wisten we nog niet dat we met beide groepen die finale zouden halen!

rv_ontluikendondernemen1718 (4).jpg
rv_ontluikendondernemen1718 (5).jpg
rv_ontluikendondernemen1718 (6).jpg
rv_ontluikendondernemen1718 (7).jpg
rv_ontluikendondernemen1718 (8).jpg


Vorige afbeelding Onderbreken Volgende afbeelding
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved