Omhoog
Aanmelden


Schoolkamp in op en onder water 2017

Samen met Alide, Peter, Merit, Martijn en Edwin gingen juf Michelle, juf Monique en meester Jos op kamp met groep 8. Woensdag 11 t/m vrijdag 13 september stonden in het teken van water: in, op en onder water om precies te zijn. Qua weer werd het vooral onder water. Qua plezier werden we gelukkig helemaal overwaterd! We hebben een geweldig kamp gehad. Foto's zeggen meer dan 1000 worden. Geniet hieronder daarom van de foto's. Rechts kan je het kampboekje nog teruglezen, en ook het kampverslag van Puk, dat in november al in de schoolkrant te lezen was, is hieronder gepubliceerd.

 rv_kamp_2017_400x200.jpg  


Vorige afbeelding Onderbreken Volgende afbeelding


Het kampverslag van Puk

Zoals jullie misschien al wisten is groep 8 van de Rietvink op kamp geweest. Maar voor het eerst in de geschiedenis zijn ze met de trein geweest. Het stormde zo hard dat we niet met de fiets konden! Het was de avond van de dag dat we aankwamen dat we een spooktocht gingen doen. Het was al pikkedonker en juf Monique ging het spookverhaal vertellen. Toen gingen we het bos in. Bijna iedereen vond het eng, maar dat was juist wel grappig. We moesten met één zaklamp op zoek naar glinsterende cd’s, maar ondertussen lieten een paar begeleiders ons flink schrikken!
De Bonte Avond was op donderdagavond. Na alle spellen en punten was (bijna) iedereen bezig met zich voor te bereiden voor de Bonte Avond. Ik vond dat ik best een leuke rol had, namelijk presentator samen met Floor van Heteren, Chelsey en Sidney. We hadden best veel acts: 7 ofzo. Na alle acts deden DJ’s hun werk, en konden wij helemaal losgaan op de dansvloer. Toen het zo’n half 2 was gingen de laatste kinderen naar bed, waaronder ik en mijn kamergenoten.
De volgende ochtend werd iedereen weer heel erg naar wakker om 7 uur, omdat de begeleiders met pannendeksels en harde muziek ons wakker maakten. Toen we eenmaal met z’n allen wakker waren (wat niet lang duurde) gingen we ontbijten. Bij het ontbijt moesten we ook gelijk onze lunch maken, maar deze moesten we schuin snijden. We gingen nog eventjes spelen en daarna onze fietsen pakken. Na lang wachten totdat iedereen stond waar hij moest staan, vertrokken we. 
Toen we al een eerste stop hadden gehad, gingen we de moltest doen. Dat was erg spannend. De moltest is een test. Hij gaat over de mol, natuurlijk. Dat is iemand die het hele kamp dingen doet zoals een fiets inpakken met doorzichtig folie en schoenen aan elkaar vastmaken met tieribs. Na de moltest gingen we weer op weg, maar er kwam weer eens een regenbui naar beneden. Daar zijn we doorheen gefietst en toen kwamen we aan op school wilde iedereen het liefst naar huis. Naar huis ging helaas niet, want ons kookteam, team JAM, stond ons op te wachten met broodjes knakworst en wat lekkers te drinken. Met de broodjes in onze handen werd de prijsuitreiking gedaan en de mol bekend gemaakt en tot mijn grote verrassing was het mijn vader! Na veel leuke en grappige verhalen over de mol mochten we eindelijk naar huis. Lekker luieren op de bank!
Kortom: een leuk maar heel erg vermoeiend kamp!

 

rv_kampboekje_2017_210x180.jpg

© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved