Omhoog
Aanmelden
Excursies
 
Excursie 1: Pascal College
 
Deel 1: Aankomst
 
Hoofdstuk 1: Richting het Pascal College
Groep 8 vertrok weer in een rij van twee aan twee richting het Pascal College op de fietsen. Het Pascal ligt vlakbij het ZMC (Zaans Medisch Centrum), wat ongeveer twintig minuten fietsen was. Natuurlijk waren er ook weer een aantal ouders die meekwamen om de kinderen de "begeleiden" naar het Pascal College.
 
Hoofdstuk 2: Aangekomen
Na twintig minuten eindelijk aangekomen te zijn ongeveer stalden de groep hun fietsen in de rekken, en volgden twee oud-leerlingen van schooljaar 2018-2019, die hun zouden rondleiden. Ze volgden de twee naar een speciaal lokaal waar ze werden verwerkt worden door een man die alles regelt voor de brugklas.20181214_091224_resized.jpg
 
Deel 2: Lessen
 
Hoofdstuk 3: Inleiding
De man die alles regelde voor de brugklas stelde zich voor, en liet aan de twee oud-leerlingen hun gang gaan om groep 8 te introduceren.
20181214_091355_resized.jpg
Net als De Rietvink "Talentencircuit" heeft, heeft het Pascal College "X-module", wat hetzelfde is als Talentencircuit, maar dan heb je meer keuzes, zoals programmeren, websites bouwen en nog veel meer.
     Zoals je ziet begon groep 8 met ontvangst, daarna Scheikunde,  vervolgens biologie, pauze, en ten slotte de rondleiding en afsluiting.
20181214_092540_resized.jpg

Hoofdstuk 4: Scheikunde
Wat heel bijzonder aan het Pascal College is, is dat hun tweetalig onderwijs hebben. Dan krijg je Nederlands en Engels in één in een les.
De inleiding ging over wat scheikunde eigenlijk is. Ze kregen nog wat anders te zien, en daarna mochten ze zelf wat maken: een luchtbel, die je zo groot mogelijk moest maken.
20181214_094136_resized.jpg
Dat kon je maken door een aantal ingrediënten toe te voegen, zoals wasmiddel en water.
20181214_094205_resized.jpg
20181214_094538_resized.jpg
Elk duo kreeg een boekje waar alle ingrediënten in stonden en hoe ze alles moesten toevoegen enzo om het goed uit te kunnen voeren.
Uiteindelijk als je dat had gedaan dan kon je een liniaal pakken om de bellen op te meten. Er kwamen supergrote bellen en er kwamen steeds grotere bellen. Uiteindelijk was de grootste bel 32 cm! Die was geblazen door Rets en Jamie.

​Hoofdstuk 5: Biologie
​Groep 8 gingen naar biologie en daar ging het over de organen. We deden een quiz over organen in het Engels en daar had je een telefoon bij nodig. Dat deden ze in groepjes van twee en drie. Als je de quiz won kreeg je chocola, wat natuurlijk een heel leuke prijs is.
20181214_104124_resized (1).jpg 
Deel 3: Rondleiding
 
Hoofdstuk 6: 10-uurtje
Normaal zou groep acht om tien uur hun fruit/groente op eten, maar zoals je op de eerste foto ziet (bij hoofdstuk Hoofdstuk 2: Aangekomen), was dat daar rond kwart voor elf.
 
Hoofdstuk 7: Rondleiding
Na het kwart voor 11-uurtje te hebben op gegeten werden ze rondgeleid door de twee ex-leerlingen. Ze liepen het aankomstlokaal uit en liepen richting de soort van kantine. Vervolgens liepen ze verder langs allerlei leerlingen die op het Pascal zitten en allerlei lokalen.
 
Deel 4: Terug naar school
 
Hoofdstuk 8: Terug naar school
Na de rondleiding ging groep 8 weer naar buiten naar de fietsenstalling. Ze pakten allemaal hun fietsen. Sommigen deden het sneller dan andere kinderen.
Ze liepen naar de plaats waar ze in een rij terug zouden rijden. En ze fietsten terug naar school.
 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved