Omhoog
Aanmelden
 
 
Kerstdiner
 
Op de negentiende van december ging de groep kerstdiner doen. Het was heel gezellig. Wil je weten wat er allemaal voor eten was en hoe de wandeling ging? Lees dan dit verslag.
 
Deel 1: Voorbereiding 
 
Koken
Natuurlijk moest er eerst eten gemaakt worden, want anders was er geen eten. Dat moesten de kinderen thuis doen. Ze mochten naar keuze maken wat ze wouden. Dat moest worden ingevuld in een lijst die op de gang hing. Het eten moest op 19 december mee naar de klas, om op te vreten.
 
Deel 2: Het etentje
Het etentje I
Langzaam stroomde klas vol met heerlijk eten en kinderen.
Kerstdiner 2018 - 001.JPG
Toen iedereen er was heette meester Jos iedereen welkom,
Kerstdiner 2018 - 016.JPG
 en mocht elk groepje om de beurt wat eten pakken. Als drinken was er bijvoorbeeld limonade uit de limonadefontein van Wessel, appelsap en nog veel meer. Als eerst mocht de rij die als eerst stil was na het welkomspeech van meester Jos. Net als bij elk kerstdiner van groep 8 zitten er altijd woordgrappen in het menu van het diner.
Kerstdiner 2018 - 018.JPG
Zoals "Weet Charlie wat de rouwkost?". De woordgrap is "Weet Charlie wat de rouw kost?", en ze had het gerecht "rouwkost" mee.
Kerstdiner 2018 - 029.JPG
Hier ziet u (v.l.n.r.) Julian, Joey en Rets wat eten pakken.

 

Het etentje II

Na iets van vier á vijf rondes voor de voor- en hoofdgerechten te hebben gehad, waren er nog een aantal toetjes, zoals (door Rets gemaakte) witte chocola met karamel er in.

Deel 3: De Kerstwandeling

Naar buiten

Na het diner ging groep acht een kerstwandeling doen. Ze kregen een nepkaarsje en een lantaarn. Ze werden in twee groepen verdeeld van zestien.

De scènes

Nadat groep acht de school heeft omgelopen kwamen ze drie kinderen tegen die een scène speelde.

 



© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved