Omhoog
Aanmelden
 
Jubileumverhaal ter ere van 25 jaar Rietvink...
 
Michiel Richards heeft ter ere van het jubileum van onze school een prachtige start gemaakt met een verhaal over een rups die alleen maar op z'n rug lag, maar toen hoorde dat hij op een dag moest ontpoppen. Dit is tevens het eindproduct van de kinderen rondom het project 'kinderboekenweek 2013'. We zijn er in de groepen druk mee bezig geweest of zelfs nog mee bezig. De verhalen zijn, als ze af zijn, op deze pagina digitaal te downloaden in de rechterkolom. In zowel groep 6, als groep 7/8, en ook in groep 8, wordt een gouden penseel uitgereikt door de leerkrachten, een gouden griffel door de leerkrachten en de kinderjuryprijs, door de klasgenoten. Bekijk de winnaars uit groep 8 en hun verhalen.
 
Gouden en Zilveren Griffel.jpgGouden en Zilveren Penseel.jpg
Gouden griffel voor Bente. Zilveren griffels voor Isa en Kasper (links)
Gouden penseel voor Roos. Zilveren penselen voor Romy en Julian (rechts) 
  
De winnaar van de kinderjury is...BENTE!
rv_cover_rups_op_rug.jpg
Het verhaal (door Michiel Richards)
Er was eens een rups die het liefst de hele dag op zijn rug lag. Als andere rupsen vroegen of hij een wandeling wilde maken, antwoordde de rups: "Dat komt wel een keer." Als ze hem vroegen of hij wilde spelen, antwoordde de rups: "Dat komt wel een keer." Zelfs als hem gevraagd werd of hij wat wilde eten, antwoordde de rups: "Dat komt wel een keer."
De rups deed overdag zo weinig, dat hij 's nachts niet kon slapen. Dan lag hij op zijn rug te staren naar de sterren. Dan dacht hij: "Ik zou wel willen vliegen in het licht van de volle maan."
Op een dag hoorde hij andere rupsen praten. Ze hadden het erover waar ze heen zouden vliegen als ze in een vlinder veranderd waren. De rups vroeg: "Wat is een vlinder?" De andere rupsen antwoordden: "Dat is een rups met vleugels." "Hoe word je een rups met vleugels," wilde de rups weten. "Daar moet je hard voor werken en sterk voor worden," antwoordden de andere rupsen. "Je moet aan sport doen en je moet goed eten en goed slapen, anders kun je nooit een cocon bouwen. En alleen als je een cocon kunt bouwen, kun je in een vlinder veranderen."
Vanaf die dag nam de rups zich voor om aan sport te doen, om goed te eten en goed te slapen. Maar het probleem was… De rups had zo lang op zijn rug gelegen dat hij geen flauw idee had hoe hij dat moest doen, sterk worden.

 

 
 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved