Omhoog
Aanmelden

Schoolkamp in Egmond! 
 
Het schoolkamp in Egmond-Binnen
In groep 8 gaan de kinderen van De Rietvink op kamp in Egmond-Binnen, iets om naar uit te kijken! Komend schooljaar gaan we al vrij snel op kamp met groep 8. Op woensdag 11 september gaan we op pad en vrijdag 13 september komen we weer terug.  
 
Het thema is bekend: SINTERKERSTENNIEUW!
In de eerste week van juli kregen de groepen 7 hints om het kampthema te kunnen raden. Dit waren ze:
maandag 1 juli: je had vooral op het taalgebruik van de leerkrachten moeten letten... 
dinsdag 2 juli: meester en juf gaven steeds met twee letters aan dat je moest stoppen, maar wat betekent dat nog meer??? Het was: Hohoho!
woensdag 3 juli: heb je goed het lokaal rondgekeken? Wat zag je daar liggen? Er lagrollen sint- en kerstinpakpapier.
donderdag 4 juli: spreekwoordje, spreekwoordje aan de wand, hoe de vork in de steel zit, dat is bekand! De hele dag werden er spreekwoorden gebruikt, zoals er is geen pijl op te trekken en zelfs 'ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!'
vrijdag 5 juli: juf Marloes had vuurpijloorbellen in en jullie werden op deze dag regelmatig oliebollen genoemd.
  
Vóór de zomervakantie
Van 1 t/m 5 juli kregen de kinderen een hint; ze moesten dus de hele dag goed opletten in de groep. Dinsdag 9 juli werd het kampboekje digitaal verstuurd naar de ouders van groep 7, en met de kinderen is het kampboekje ook doorgenomen. Hier rechts is het boekje te downloaden. De kinderen hoorden die dinsdag ook de teamverdeling voor het schoolkamp en mochten namen verzinnen voor hun groep.
De slaapkamerverdeling en het maken van vlaggen, het voorbereiden van de bonte avond én de fietsrij bewaren we tot na de vakantie.

Het kamplied
Op de melodie 'Zie ginds komt de stoomboot' en 'Jingle Bells' zullen we dit jaar op kamp zingen. Hieronder kan je doorklikken naar youtube voor de karaoke-oefenversie. Succes met zingen deze zomer!
 
rv_kamplied2019.jpg
Het kampteam 2019
Wat fijn dat we zoveel aanmeldingen kregen om te helpen bij het kamp in september. Er zijn twee groepen die helpen bij het kamp. Een groep gaat drie dagen mee en een groep ondersteunt vanuit Zaandam en regelt daar allerlei zaken. Zij komen donderdagmiddag zorgen voor het eten en blijven de avond om te helpen bij de activiteiten.
De volgende ouders gaan mee op kamp:
Dennis, vader van Luuk en Tim
Pascal, vader van Weslie en Quinten
Mike, vader van Bent
Saskia, moeder van Lisa
Natascha, moeder van Rosalie
Daan, vader van Stijn
Nicolette, moeder van Nick
Het ondersteuningsteam (regelt alles vanuit Zaandam, komen donderdagavond koken en jureren tijdens de Bonte Avond) bestaat uit:
Linda, moeder van Jayden
Bianca, moeder van Emiliano
Ilse, moeder van Daen
Vanessa, moeder van Kylian
Gelukkig hebben we ook al hulp bij het vervoeren van de bagage. Jeroen, vader van Luna, staat twee ochtenden tot onze beschikking.
Het leerkrachtenteam is inmiddels ook bekend:
Jos Wever, leerkracht groep 8A
Michelle Slot, leerkracht groep 8B
Niels Dijkhuizen, gymleerkracht


Fietswetenswaardigheden

In de eerste schoolweek van het schooljaar 2019-2020 houden we een fietscontrole om te kijken of alle fietsen veilig zijn. Met name remmen en ketting worden goed gecheckt. Kinderen moeten dan ook hun reservesleutels hebben ingeleverd: deze neemt de leerkracht mee in z'n tas, zodat bij het kwijtraken van een sleutel altijd een reservesleutel aanwezig is. Zorg er dus voor dat deze al besteld is, mocht deze niet aanwezig zijn.
We fietsen ongeveer 4x 30-45 minuten achter elkaar. Het tempo ligt niet zo hoog, maar de duur is dus behoorlijk. Het is belangrijk dat kinderen dit aankunnen. Wilt u uw kind stimuleren om (het liefst samen) te oefenen met fietsen?

Vroegah 
Ken je ze nog??? Hier zijn de filmpjes van het boerenkamp van 2013, van onze (te) gekke leerkrachten toentertijd, meester Rowdy en meester Jos. Ook dit jaar weer actueel, want we gaan weer op spooktocht (laatste gedeelte filmpje) en de kamplocatie is te zien op de film!

rv_kampfilm2013.jpg

 


​​​​

© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved