Omhoog
Aanmelden

Schoolkamp in Egmond! 
 
Het schoolkamp in Egmond-Binnen
In groep 8 gaan de kinderen van De Rietvink op kamp in Egmond-Binnen, iets om naar uit te kijken! Komend schooljaar gaan we al vrij snel op kamp met groep 8. Op woensdag 12 september gaan we op pad en vrijdag 14 september komen we weer terug.
 rv_kamp_2018_400x200.jpg
 
Het thema is fairytales & fantasy. Dit waren de hints:
maandag 25 juni: wat voor pen hadden juf Sylvia & juf Monique in gebruik vandaag? Een Frozenpen.
dinsdag 26 juni: door het hele gebouw vonden we beeldjes van groene wezentjes... allerlei beeldjes van kikkers.
woensdag 27 juni: wat troffen jullie 's morgens in de gang op de grond aan? Broodkruimels uit een bekend sprookje. Uit welke bekers dronken juf Monique, juf Marloes & meester Jos tijdens de adviesgesprekken? Uit een glas met een kabouter erop.
vrijdag 29 juni: wat is er door meester Jos & juf Marloes getrakteerd? Heksenhyl (dropjes). Uit wat voor beker dronk meester Jos in groep 6/7 tijdens de lessen? Uit een glas met een kabouter erop. Het ___woord tijdens de rekentoets: verhoudingstabellen! Toverwoord werd er gezegd.

rv_kamplied_fairytalesfantasy.jpg
  
Vóór de zomervakantie
Op 25, 26, 27 en 29 juni kregen de kinderen een hint; ze moesten dus de hele dag goed opletten in de groep. Op maandag 2 juli hing er een poster in de klas met het kampthema. Ze konden drie dagen raden welke leerkrachten er naast Jos nog meer mee gaan volgend jaar. Inmiddels is bekend dat Erik & Niels de groep zullen vergezellen. In de laatste weken horen de kinderen de teamverdeling voor het schoolkamp én ze krijgen het kampboekje digitaal opgestuurd, om zich alvast voor te bereiden op het festijn dat plaatsvindt van 12 t/m 14 september.
De slaapkamerverdeling en het maken van vlaggen, het voorbereiden van de bonte avond én de fietsrij bewaren we tot na de vakantie.

Kampnieuws uit de tam-tam (26-4)
Wat fijn dat we zoveel aanmeldingen kregen om te helpen bij het kamp in september. Er zijn twee groepen die helpen bij het kamp. Een groep gaat drie dagen mee en een groep ondersteunt vanuit Zaandam en regelt daar allerlei zaken. Zij komen donderdagmiddag zorgen voor het eten en blijven de avond om te helpen bij de activiteiten.
De volgende ouders gaan mee op kamp:
Danny, vader van Calvin uit groep 6/7
Olaf, de vader van Pien uit groep 7
Erik, de vader van Chanita uit groep 7
Hella, de moeder van Marisa uit groep 7
Petra, de moeder van Scott uit groep 7
Het ondersteuningsteam (gaan om de beurt één dag mee) bestaat uit:
Daniëlle, de moeder van Bodille uit groep 7
Mariëlle, de moeder van Lars uit groep 7
IJda, de moeder van Rets uit groep 7
Gelukkig hebben we ook nog hulp nodig voor het vervoeren van alle bagage, dus er is nog genoeg te doen als u ook wil helpen!
Het leerkrachtenteam is inmiddels ook bekend (update 6-7)
Erik Rijbroek, de leerkracht die alle kinderen een keer hebben gehad
Niels Dijkhuizen, gymleerkracht
Jos Wever, leerkracht groep 8
Kayleigh Kooij, de leerkracht van de dinsdag, komt op donderdagvond langs.
 
Kampnieuws uit de tam-tam (17-5)
In de vorige tam-tam (voor de meivakantie) schreven we al uit welke ouders het kampteam bestaat. In dit bericht vertellen we wat over de locatie en de betaling. De kinderen zullen op woensdag 12 september vertrekken, na een spectaculaire opening in thema op school. Zwemmen, spellen, lachen, bonte avond en een bezoekje aan prachtstad Alkmaar: het staat allemaal op het programma. We overnachten tweemaal in Egmond-Binnen. Dit alles moet uiteraard bekostigd worden. Vanaf nu kan het kampgeld betaald van €62,50 betaald worden onder vermelding van kampgeld 2018 en de naam van uw kind op rekeningnummer NL60RABO0128356650 t.n.v. RKBS De Rietvink. We zijn nog op zoek naar ouders die op woensdagochtend de bagage naar Egmond willen brengen en dit op vrijdagochtend weer willen ophalen. Opgeven kan via Monique of Jos, die het kamp voor komende september aan het voorbereiden zijn.
Het fietsen: het is best een afstand naar Egmond. Het is goed te doen als uw kind geoefend heeft. Drie maal driekwartier achter elkaar fietsen: da’s niet niets, maar voorbereiding is alles. Onze tip: ga er met uw kind op uit, zodat hij/zij het fietsen goed aan kan in september!

 


Fietswetenswaardigheden

In de eerste schoolweek van het schooljaar 2018-2019 houden we een fietscontrole om te kijken of alle fietsen veilig zijn. Met name remmen en ketting worden goed gecheckt. Kinderen moeten dan ook hun reservesleutels hebben ingeleverd: deze neemt de leerkracht mee in z'n tas, zodat bij het kwijtraken van een sleutel altijd een reservesleutel aanwezig is. Zorg er dus voor dat deze al besteld is, mocht deze niet aanwezig zijn.
We fietsen ongeveer 4x 30-45 minuten achter elkaar. Het tempo ligt niet zo hoog, maar de duur is dus behoorlijk. Het is belangrijk dat kinderen dit aankunnen. Wilt u uw kind stimuleren om (het liefst samen) te oefenen met fietsen?

rv_a5_omslag_schoolkamp_2018_2019.jpg

Vroegah 
Ken je ze nog??? Hier zijn de filmpjes van het boerenkamp van 2013, van onze (te) gekke leerkrachten toentertijd, meester Rowdy en meester Jos. Ook dit jaar weer actueel, want we gaan weer op spooktocht (laatste gedeelte filmpje) en de kamplocatie is te zien op de film!

rv_kampfilm2013.jpg

 


© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved