Omhoog
Aanmelden
Pasen op de Rietvink

We zitten in de vastentijd (40 dagen) en dan is het Pasen. We gaan ieder jaar naar de Jozefkerk om het Paasfeest met elkaar te vieren.
 
 
Paasontbijt.jpg
Het paasontbijt
Zoals het de traditie is, starten we de dag, donderdag 18 april, met een gezamenlijk ontbijt in de groepen. Het Paasontbijt zal er dit jaar hetzelfde uitzien als vorig jaar. Wij zorgen als school voor het ontbijtje en de kinderen hoeven dus geen ontbijtje meer voor elkaar te maken, maar hoeven dit jaar ook geen beker, bord en bestek mee te nemen. Hiervoor wordt gezorgd.
Paasontbijt1.jpg
De paasviering
De paasviering staat dit jaar in het teken van 'Tuin'.
Een tuin is een kleine oase is het bestaan, een plek om op adem te komen, schaduw te zoeken, vruchten te zoeken en groenten te verbouwen. Er zijn zen-tuinen, speeltuinen, hangende tuinen, daktuinen, moestuinen en beeldentuinen. Een tuin is een plek voor geliefden, kinderen, vrienden. In een tuin ben je alleen of loop je hand in hand. In een tuin speelt zich het leven af.
Afbeeldingsresultaat voor hemel en aarde tuin
De viering is op donderdag 18 april van 10.00 tot 11.00 uur in de Jozefkerk. Alle ouders en belangstellenden zijn uitgenodigd om deze viering bij te wonen. De inloop is vanaf 9.45u.
De kinderen verzorgen de viering samen met de voorgangers Eugenie en Marjan.
De liedjes worden geoefend in de groepen. Er is een koor dat de liederen meezingt o.l.v. Wim van den Broek. De kinderen die ervoor gekozen hebben om in het koor te zingen, oefenen onder schooltijd.
 
Vervoer naar de kerk
De groepen 1 t/m 5 worden per bus vervoerd. De groepen 6 t/m 8 gaan per fiets onder begeleiding van de leerkracht met ouders naar de kerk.
Zorgt u ervoor dat uw kind veilig aan het verkeer kan deelnemen en dat de fiets in orde is?
 
De regels die in de kerk gelden:
- stil zijn en goed luisteren;
- voor de viering naar het toilet gaan;
- geen applaus tussendoor maar aan het eind van de viering;
- de kinderen kennen de liedjes en zingen mee in de kerk.
 
U bent van harte uitgenodigd om samen met ons Pasen te vieren. Wij én de kinderen stellen het erg op prijs als u erbij kunt zijn in de Jozefkerk. Opa’s en oma’s en andere belangstellenden zijn ook uitgenodigd om te komen meevieren.
 
We doneren als school jaarlijks een bedrag voor het vastenactieproject. U ontvangt hierover informatie via de Tam-Tam.
 
 

 

rv_foto_album_paasontbijt_2018.jpg
rv_foto_album_paasviering.jpg
rv_foto_album_paasviering_2017.jpg
rv_foto_album_paasviering_2016.jpg
rv_foto_album_paasviering_2015.jpg
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved