Omhoog
Aanmelden

Project water en milieu

Op maandag 20 mei start het laatste project van het schooljaar ‘water en milieu’.
 
Onderbouw
De onderbouw begint dit project later. Info. volgt.
 
 
Middenbouw
De middenbouw richt zich dit project op waterverbruik in huishoudelijke kring. Hoeveel water verbruiken wij eigenlijk als wij gaan douchen? Hoeveel water kost een wasbeurt? Hoeveel energie is er eigenlijk nodig om een liter water te 'maken'? Dit soort vragen komen tijdens dit project aan bod. De kinderen komen met verschillende dingen in aanraking tijdens dit laatste project: een startmeter, het milieu, het maken van een eigen shampoofles met milieubewust etiket en er gaat gerekend worden met water. Tijdens dit project volgen wij de lessenserie 'Waterspaarders'. Ook u kunt dit bekijken op www.waterspaarders.nl
Als afsluiting van het project gaan wij met alle groepen naar De Jagersplas om daar een ochtend plezier te hebben in en om het water! 
 
Walvisgr3B.jpg
Groep 3B op excursie in het scheepvaartmuseum. Alle foto's vind je hier.
Bovenbouw
De bovenbouw opent het project op woensdag 22 mei met een 'Vossenjacht'. De kinderen gaan in groepjes de wijk in, om samen op zoek te gaan naar verschillende stukken zwerfafval. Tijdens dit project werken wij toe naar een eindproduct. Dit is het maken van een kijkdoos met kijkwijzer.
In het project gaan we op zoek naar de invloed van afval in ons milieu en allerlei zaken rondom water: van flora/fauna tot waterverbruik. Alle kennis wordt creatief/ technisch verzameld in een kijkdoos: daar maken de kinderen een stukje landschap als eindproduct.
 
Bij dit project gaat de bovenbouw op excursie naar de Rioolwaterzuivering.
- Woensdag 5 juni: groep 7b (11.00u.)
- Donderdag 6 juni: groep 8a (10.00u.) en groep 7a (11.00u.)
Deze excursie part goed bij het project en we gaan hier allen met de fiets naar toe. Met het geleerde van deze excursie gaan wij weer verder in onze groep.
 
 Ook komt er op woensdag 19 juni een milieu-inspecteur langs in de groepen.
 
 RioolwaterzuiveringBB (41).JPG
Groep 6 bij de rioolwaterzuivering. Alle foto's uit groep 6, 7 en 8: klik hier!

rv_poster_a3_afspraak_mei_2016_72dpi.jpg


 

 
 
 
 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved