Omhoog
Aanmelden

Project kinderboekenweek: 'Vriendschap: Kom Erbij!'

Ons eerste project wordt gecombineerd met de Kinderboekenweek en heeft als thema vriendschap: Kom Erbij! Iedere groep gaat deze periode aan de slag met dit thema en iedere bouw heeft een eigen programma uitgezet. Dit alles wordt gepresenteerd aan elkaar op de viering van donderdag 18 oktober.
 
Wat data op een rij:
17 september
Start van het project ‘Vriendschap: Kom erbij!’ in de verschillende groepen.
4 oktober
We openen de kinderboekenweek officieel met o.a. de kinderboekenweekdans ‘Allerbeste vriend ever’ van Kinderen voor Kinderen. Via de link rechts is deze ook thuis te oefenen.
18 oktober
We sluiten het kinderboekenproject af met twee vieringen voor verschillende groepen.
- Viering 1> 8.45u. - 9.30u. Hierin doen de groepen 1/2A, 2/3B, 4A, 5A, 6A en 8A mee.
- Viering 2> 13.30u. - 14.15u. Hierin doen de groepen 1/2C, 3A, 5/6B, 7A en 7B mee.
 
IMG-20171004-WA0003.jpg
  Foto team KBW 2017 
 
Kleuterbouw
In de kleuterbouw gaan wij dit thema aan de slag met de lievelingsboeken van de kinderen. De kinderen mogen van thuis hun lieverlingsboek meenemen. Hierover wordt klassikaal gesproken en de kinderen mogen ook vragen aan elkaar stellen. Ook wordt er uit verschillende boeken voorgelezen. Verder wordt er dit thema door de leerkrachten extra veel voorgelezen en steken wij veel tijd in het kinderboekenweekgeschenk.

Middenbouw 
In de middenbouw gaan wij dit thema aan de slag met het maken van tekeningen bij een verhaal. De kinderen krijgen in 4 delen(hoofdstukken) een verhaal aangeboden. Zij gaan bij het ieder hoofdstuk een tekening maken. Het doel is dat de kinderen na afloop a.d.h.v. de tekeningen het verhaal kunnen navertellen. 
 
Bovenbouw
Op maandag 17 november is de gehele bovenbouw gestart met het eerste theme van dit jaar 'vriendschap'. Iedere klas is begonnen met het maken van een woordweb wat groot in de klassen zichtbaar is. De echte opening vindt plaats op donderdag 4 oktober. Er komt deze dag in de groepen 7 en 8 een schrijfster op bezoek om over haar beroep te vertellen. Annemarie Jongbloed is haar naam. Ze is onder andere bekend van de boeken 'De muziek van Lahip', 'De telefoon van Teun' en ga zo maar door. De kinderen krijgen deze ochtend de kans om allerlei vragen te stellen. Vervolgens gaan de kinderen dit thema aan de slag met het interviewen van elkaar. Dit interview wordt geheel uitgewerkt tot een mooi einddocument. Tot slot gaan de kinderen nog aan de slag met het maken van een eigen boekendoos. 
 
Ook vorig jaar was er een schrijver op bezoek op De Rietvink. Hieronder de start van het verhaal.    
Verhaalbegin_projectKBW.jpg
Michielvoordeklas.jpg


Afbeeldingsresultaat voor liedje kinderboekenweek 2018


Ook dit jaar hebben wij weer een liedje wat bij het thema 'Vriendschap' hoort. Het liedje heet dan ook 'Vriendschap, Kom erbij!'. Hieronder de link naar het nummer om thuis even lekker te oefenen.​

https://www.youtube.com/watch?v=AVFa9hea4Bw

Ook is er dit jaar uiteraard weer een dansinstructie waarbij alle kinderen stap voor stap de dans uit hun hoofd kunnen leren. Hieronder de link naar de dansinstructie.

https://www.youtube.com/watch?v=OwwsvLRyn44

© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved