Omhoog
Aanmelden
Project Opera(K​unst)
 
Logo Greet Verkleed.jpg
 

Op woensdag 10 januari zijn wij begonnen met het grote project Opera. Dit i.c.m. Kunst. Wij sluiten dit thema af d.m.v. een tentoonstelling op donderdagavond 22 februari van 18.00 u. - 19.30 u. Alle ouders, opa's, oma's en andere geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

rv_tentoonstellingsavond_jan_2018_400x200.jpg
 

Onderbouw:
In de onderbouw gaan de kinderen dit thema aan de slag met het maken van eigen muiziekinstrumenten en het vormen van een eigen orkest. De kinderen maken kennis met verschillende instrumenten en leren hoe zij deze kunnen bespelen. Uiteindelijk studeren zij een muziekstuk in en zullen deze ten gehore brengen op de avond van de Tentoonstelling.

Middenbouw:
In de middenbouw gaan de kinderen dit project aan de slag met het maken van een eigen minitheater. Ze leren hoe de verschillende decors bij een Opera eruit zien en welke materialen hier allemaal voor nodig zijn. De opening van dit project was leerzaam en leuk. Er zijn op donderdag 11 januari twee mensen van de Nationale Opera op school langs gekomen om in de speelzaal een 1 uur durende workshop te geven. Iedere groep kreeg een uur lang uitleg over de Opera en leerde acteren en zingen. Alle kinderen waren zeer enthousiast.

 

Erik.jpg
Workshop Opera 11-01-2018 in groep 5.
Klik hieronder op de links voor alle foto's
De foto's van groep 4
Foto's groep 4/5
De foto's van groep 5
 

Bovenbouw:
In de bovenbouw zijn de groepen uit elkaar gesplitst en doet iedere groep iets anders.

- groep 6+6/7:De kinderen uit deze groep gaan 'lapbooks' maken met als onderwerp 'Opera'. Een lapbook is een soort boek waarin allerlei informatie over een bepaald onderwerp te vinden is. Deze informatie zit in envelopjes, kleine boekjes en achter flapjes.

- groep 7: De kinderen uit deze groep gaan een eigen Opera maken. Zij krijgen 8 keer bezoek van iemand van de Nationale Opera en zingt met de kinderen verschillende liederen. Veder is er veel aandacht voor de decors en kleding. Ook krijgen verschillende kinderen een rol en zullen zij op de avond van de Tentoonstelling deze Opera laten zien.   

- groep 8: De kinderen uit deze groep maken marionetten, waarbij aandacht is voor allerlei operafiguren en hun kleding.

Marionetverbinden1718.jpg

De kinderen zijn bezig met het aan elkaar naaien van het skelet. Alle foto's staan op de pagina van groep 8.

 

rv_excursie_ballet_2018_210x60.jpg
rv_opening_operajar_2018_210x60.jpg
rv_project_afsluiting_2018_210x60.jpg
rv_foto_album_opera_2018.jpg
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved