Omhoog
Aanmelden

Projecten na de herfstvakantie

Seizoensgebonden groepen 1 t/m 4
Na de herfstvakantie starten de groepen 1 t/m 4 met het toewerken naar allerlei verschillende feestdagen. Er wordt gestart met het maken van lampionnen voor 11 november. Hierna komt Sinterklaas alweer aan en werken wij toe naar het feest op 5 december. Ten slotte sluiten wij af met Kerst. Dit sluiten wij af met een Kerstdiner op school en een Kerstwandeling na afloop. Gerelateerde afbeelding
 
Intercultureel groepen 5 t/m 8
In de bovenbouw starten wij na de herfstvakantie met het tweede project van dit schooljaar 'Intercultureel'. De groepen 5 t/m 8 openen het project d.m.v. een excursie naar het Tropenmuseum. De data zijn als volgt:
- Dinsdag 30 oktober: groepen 6A+7B
- Woensdag 31 oktober: groepen 7B+8A
- Donderdag 1 november: groepen 5A+5/6B
De excursie heet 'Ziezo Marokko'. In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga in groepjes aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Aan het einde maken we samen een filmpje om aan iedereen door te sturen. Elk kind krijgt voorafgaand ter voorbereiding een eigen foto- en verhalenboek Mijn opa de trekvogel.
 

 © Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved