Omhoog
Aanmelden


Project voeding

Tijdens dit project (loopt van 14 januari t/m 14 februari) leren de onder-, midden- en bovenbouw meer over voeding: wat zit er in ons voedsel, waar koop je spullen en hoe reken je af? U leest het al: het is een project waar we tijd voor nodig hebben. Daarom duurt het project tot de voorjaarsvakantie. We sluiten het project groots af met een restaurantavond t.b.v. een goed doel op donderdag 14 februari. Tijden zijn 17.00u. - 19.00u. Tijdens deze avond kan er betaald worden met bonnen.

Onderbouw
In de kleutergroepen worden er supermarkten met elkaar ingericht: er is natuurlijk een toonbank met kassa, er zijn allerlei producten om te kopen, mandjes om gekochte spullen in te bewaren en een keuken waar alle boodschappen weer een plek krijgen om te worden gebruikt. De bedoeling is dat we uiteindelijk ook echt iets lekkers gaan bereiden. Om ons thema zo betekenisvol mogelijk te laten verlopen zijn we op zoek naar ouders, grootouders of verzorgers die enthousiast zijn om een keer iets met de kinderen te bakken. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u dit met de leerkracht bespreken. Het thema duurt 6 weken, dus er is voldoende tijd.
Hieronder een foto van het koekjes bakken in groep 1/2b.

Koekjesbakken.jpg

Middenbouw
In de groepen van de middenbouw wordt gepraat over gezond en ongezond, er worden filmpjes gekeken over voeding, boeken gelezen die te maken hebben met voeding en er worden verschillende soorten lessen gegeven en gedaan. Ook is er in een groep gekeken hoeveel suiker er nou in je eigen pakje/beker drinken zit. En dat is soms best schrikken.
We zijn op zoek naar ouders die met een groepje kinderen in de laatste week van het project iets willen maken voor de projectavond. Hier is een aparte mail via Digiduif over gestuurd. Aanmelden hiervoor kan gewoon bij de eigen leerkracht.

Bovenbouw
We zijn begonnen met het te hebben over onze zintuigen en wat de relatie is met voeding. We kijken 'in' het zintuig en leren begrippen als trommelvlies, smaakpapillen en netvlies. Met een proefje, een hoorspel en andere opdrachten ervaren we de werking van onze zintuigen. Ook krijgen de kinderen dit project een huiswerkopdracht waarbij zij er achter komen dat je met je tong niet alleen kunt proeven, maar ook kunt voelen. Ruw/glad en structuur kan je voelen.
In de komende weken kunnen we dankzij een productsponsoring van Albert Heijn Westerwatering ons testlab doen: we gaan op zoek naar o.a. vitamines in sappen en vetten in (light) chips.rv_project_voeding_210x160_2015_16.jpg 
rv_gezond_leven_210x60.jpg
 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved