Omhoog
Aanmelden
Schoolkorfbal 2018
Net als vorige schooljaren, hebben wij er ook dit schooljaar voor gekozen om met alle groepen (lees: groep 2 t/m 8) mee te doen met het schoolkorfbaltoernooi. Groep 7 en 8 spelen op een heel veld met aanval en verdediging. Groep 3 t/m 6 doet dit op een half veld. Groep 2 doet dit spelenderwijs.
 
Superclinic
De week waarin bij KZ / Hiltex het Woudt Schoolkorfbaltoernooi wordt gespeeld komt steeds dichterbij. Traditioneel laten teams van verschillende scholen uit de Zaanstreek zien wie het meest bedreven is in de leukste sport van Nederland! De hele club kijkt uit naar dit evenement, waarbij ook dit jaar weer veel kinderen voor het eerst in aanraking zullen komen met het korfbalspel.  
Graag nodigen wij jou uit om ter voorbereiding op het toernooi mee te doen aan een SUPERCLINIC op woensdag 9 mei. De (jeugd-)selectiespelers van KZ / Hiltex zullen tijdens deze middag de deelnemers klaarstomen voor het echte werk! 
De schoolkorfbalcommissie is zich ervan bewust dat deze datum in de meivakantie valt, maar helaas was dit het enige moment waarop de clinic nog in onze jaarplanning paste.  Doordat het toernooi in de week na de meivakantie valt, zitten we wat krap in de planning. Klik hieronder voor de flyer.
 
 
Korfbalpagina groep 8.jpg
groep 8 teamfoto 2017

Teamleiders
Het toernooi is dan wel een schoolactiviteit, maar het valt en staat bij begeleiding van ouders! Een team kan alleen ingeschreven worden als het team een leider heeft. Wel is er iedere avond een leerkracht aanwezig als aanspreekpunt en natuurlijk ter aanmoediging.
 
Tenues
De kinderen krijgen van school een compleet tenue. Dit is dit jaar nieuw in vergelijking met vorige jaren. Sinds dit schooljaar hebben wij nieuwe tenues met het nieuwe schoollogo.

Data
Het toernooi voor de groepen 5 t/m 8 wordt op de volgende avonden gehouden:
maandag 14 mei 2018 t/m donderdag 17 mei 2018.
De groepen 3 en 4 spelen het toernooi op zaterdag 26 mei 2018 en starten om 9.30u.
Groep 2 speelt ook op zaterdag 26 mei, zij starten om 10.00u.

Speelschema+ teamindelingen
 
Door hieronder op 'speelschema groepen 5 t/m 8' te klikken, ziet u het speelschema en de indelingen per team aangegeven.

Speelschema groepen 5 t/m 8 + teamindelingen

Speelschema groepen 3 en 4 + teamindelingen

 
 
 
Korfbalpagina.jpg
groep 5 teamfoto 2017
 
Kort verslag schoolkorfbal 2017
Het schoolkorfbaltoernooi zit er weer op! Op maandag 15 en dinsdag 16 mei speelden de groepen 5 t/m 8 de poulewedstrijden. Helaas lukte het groep 7 niet om door de poule heen te komen, maar de groepen 5, 5/6, 6 en 8 gingen wel allen door naar de finaleavond op donderdag. Groep 5/6 en 6 strandden helaas in de kwartfinale. Groep 8 kwam tot de halve finale, maar kwam helaas net te kort om de finale te halen. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen, dus een 3e plaats. Een goede prestatie, vooral omdat de nummers 1 en 2 veel korfballers in het team hadden. Groep 5 heeft uiteindelijk de finale gehaald en verloor helaas net aan met 3-2. Toch een kleine teleurstelling, maar wat kunnen zij trots op zichzelf zijn. Wat een superprestatie! Op zaterdag 20 mei was het de beurt aan de groepen 3 en 4. De groepen hebben het erg naar hun zin gehad, wat duidelijk aan de lachende gezichten terug te zien was. Helaas was het weer op sommige momenten niet al te best, waardoor er soms even geschuild moest worden. Gelukkig was het plezier er niet minder om. Groep 4 heeft hard hun best gedaan, maar helaas waren de andere scholen iets te sterk. Toch een knappe 4e plaats. Groep 3 heeft 2 wedstrijden gewonnen, wat een 2e plaats betekende. Een knappe prestatie! Wij willen alle ouders bedanken die een team hebben begeleid. Zonder jullie hulp zou het toernooi niet door kunnen gaan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
korfbal 2017 afbeelding.jpg
korfbal 2016 afbeelding.jpg
rv_fotoalbum_korfbal_2015.jpg
rv_fotoalbum_korfbal_2014.jpg
rv_korfbal_kz_210x160.jpg

 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved