Omhoog
Aanmelden
Sponsorloop 2019

Op vrijdag 28 juni gaan we rennen! Rennen om geld op te halen dat nodig is in de strijd tegen de ziekte Huntington. Vrijwilliger en vader van oud leerlingen van onze school Edwin Stolp is drager van deze erfelijke hersenziekte en weet als geen ander hoe hard financiële middelen noodzakelijk zijn om een medicijn tegen de ziekte te ontwikkelen.

Wat is Huntington?
HUNTINGTON is een erfelijke ziekte die de hersenen steeds verder aantast. Denk aan een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer.
Wat zijn de directe gevolgen van de ziekte?
De ziekte kan resulteren in: verminderde controle over het lichaam, vergeetachtigheid en zelfs (extreme) persoonlijkheidsverandering. Er is veel onwetendheid en schaamte over de ziekte, omdat het sociaal onwenselijke gedrag dat uit de ziekte kan voortkomen vaak – onterecht – gezien wordt als iets dat bij de persoon hoort, of iets dat een familietrek is.
Waarom dit doel voor onze sponsorloop?
Openheid en verspreiding van kennis over Huntington is belangrijk, zodat meer (potentiële) dragers van de ziekte zich laten testen, om zo het onnodig doorgeven van de ziekte van generatie op generatie te vermijden. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan medicijnen, die steeds beter worden. Voor onderzoek en ontwikkeling is veel geld nodig. In de komende weken zal er in de TamTam regelmatig aandacht besteed worden aan de sponsorloop en de ziekte van Huntington. Ook zullen de kinderen van onze school (allen op eigen niveau) kennis maken met de impact van de ziekte en met het werken van de hersenen.
Voor meer info over het verhaal van Edwin Stolp, kijk op
 
 
Met het organiseren van deze sponsorloop sluiten we aan bij de talloze lokale initiatieven voor het landelijke CAMPAGNETEAM HUNTINGTON (CTH). Mede door onze actie krijgen wetenschappers/ specialisten de financiële middelen die noodzakelijk zijn voor de zoektocht naar een medicijn tegen deze ziekte. Daarnaast creëren we een podium, zodat belangrijke informatie over de ziekte wereldkundig kan worden gemaakt. Een grote actie (naast onze sponsorloop) is ’24-UUR TRAPPEN TEGEN HUNTINGTON’. In het weekend van 22 en 23 juni vindt deze grote actie plaats in Westzaan. Het hele weekend wordt er letterlijk getrapt tegen Huntington in een 110 km estafette fietstocht, een toertocht van 40 km en een voetbalfestijn bij VVV Westzaan. Kijk voor meer informatie over deze actie op: https://huntingtonzaanstreek.nl/
Om de kinderen kennis te laten maken met deze ziekte, wordt er in de groepen vooraf veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Er wordt een filmpje bekeken en uitlegd wat de ziekte Huntington precies is.
 
In de bovenbouw is besloten om Edwin Stolp langs te laten komen in de groepen, zodat hij hier zijn eigen verhaal kan vertellen.
Hij komt langs op vrijdag 14 juni. De tijden zijn als volgt:
- 11.30u. - 12.00u. groep 7A
- 12.00u. - 12.30u. groep 7B
- 13.00u. - 13.30u. groep 8
 
Afbeeldingsresultaat voor stichting huntington zaanstreek
 
 
 
 
 
 
 
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved