Omhoog
Aanmelden

 

rv_sportdag_400x235.jpg 


Schoolvoetbal
Het schoolvoetbal is terug van weggeweest. De OR organiseert dit; het is dus geen schoolactiviteit. Via de button 'schoolvoetbal' rechts kunt u meer informatie vinden.
 

Iedere dag bewegen: gezond en ontspannend!
Iedere dag een halfuur bewegen is de gewenste hoeveelheid dat een kind minimaal nodig heeft. Op De Rietvink komt sport en beweging in de volgende vormen terug.

Buiten spelen
De kleutergroepen spelen iedere ochtend en middag buiten. Op het plein zijn klim- en klautertoestellen en een zandbak. Voor de kleuters zijn er daarnaast ook fietsen, karren, hoepels, touwen, enz., zodat er betekenisvol buiten gespeeld kan worden.
Vanaf groep 3 heeft iedere groep 's morgens een kwartier buitenspeeltijd. Daarnaast wordt er tussen de middag, voor of na de lunch, ook nog een halfuur buiten gespeeld. Het buitenspeelrooster en de aanwezige leerkrachten op het plein zijn rechts te bekijken.

Bewegingsonderwijs en sportactiviteiten op school
Bewegingsonderwijs, oftewel de gymlessen, worden op verschillende locaties gegeven. De groepen 1 & 2 gymmen van de herfstvakantie tot de meivakantie tweemaal per week in het speellokaal. Groep 3 t/m 7 gymt tweemaal driekwartier per week in de gymzaal, die aan onze school vastzit. Groep 8 gymt één uur per week (en tweewekelijks nog één uur) in de sporthal naast het Compaen. Het gymrooster is via een simpele klik rechts te bekijken. Deze lessen worden o.a. gegeven uit de methode 'Basislessen Bewegingsonderwijs'.
We proberen de kinderen naast de gymlessen ook op andere manieren in aanraking te laten komen met nieuwe/onbekende sporten. Zo hebben de groepen 3 t/m 8 in de afgelopen jaren onder meer workshops tennis, kobujutsu en beachvolleybal gehad.

Buitenschoolse sporten
Groep 3 t/m 8 kan zich inschrijven voor het schoolkorfbaltoernooi, dat eind mei jaarlijks gehouden wordt, meestal in de laatste week van mei.
De groepen 7 en 8 konden tot 2013 ook meedoen met het schoolvoetbaltoernooi. We hebben ervoor gekozen om als school aan één sportactiviteit deel te nemen i.v.m. de organisatie van de korfbal in één week als activiteit waar de gehele bovenbouw bij aanwezig is.
Na schooltijd worden af en toe ook naschoolse sportactiviteiten aangeboden. In de afgelopen jaren waren er o.a. een judocursus en een korfbalcursus van een aantal weken.

 
rv_gymrooster_2016_17_210x60.jpg
rv_buitenspeelrooster_2016_17_210x60.jpg
rv_schoolvoetbal_2017_18.jpg
rv_schoolkorfbal_2016_17.jpg
rv_sportpas.jpg
© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved