Omhoog
Aanmelden

 

Talentencircuit
Het afgelopen schooljaar hebben wij voor de derde keer het talentencircuit gehouden. Wat wij het afgelopen jaar anders hebben gedaan, is dat wij het circuit hebben uitgebreid naar 4 keer 5 vrijdagmiddagen. Dit was een groot succes, mede dankzij de vrijwillige ouders die kookten, korfbalden, dansten, enz. met onze Rietvinkers. De tijden van het talentencircuit zijn dit jaar 12.30u. - 13.30u. en 13.30u. - 14.30u.

De 3 circuits dit jaar zijn hieronder op een rijtje gezet:
- november
- maart
- mei/ juni
 
De tijden van de midden- en bovenbouw zijn:
- Middenbouw: 12.30u. - 13.30u.
- Bovenbouw: 13.30u. - 14.30u.
 
koken TC.jpg
Koken bovenbouw (foto 17 mei 2019)  
 
Afsluiting talentencircuit yoga MB.JPG
Afsluiting yogales middenbouw (foto 13 april '18)
 
Dit jaar houden wij drie keer een talentencircuit van 5 vrijdagmiddagen. Het eerste circuit is op 2, 9, 16, 23 en 30 november. Het tweede circuit wordt gehouden op 1, 8, 15, 22 en 29 maart. Het derde en laatste circuit wordt gehouden op 17 en 24 mei, 7, 14 en 21 juni. 
De kinderen gaan deze middagen aan de slag met het talent waarvoor zij hebben gekozen. 
In de middenbouw hebben de kinderen de keuze uit 10 activiteiten. Ze kunnen kiezen uit musical, drama, werken met textiel, muziek(blokfluit), kaarten maken, natuur/ techniek, werken met kunst en schilderen.
In de bovenbouw worden ook een divers aanbod geboden aan de kinderen zoals basketbal, journalistiek, aquarel schilderen, werken met optische illusies, dans, drama, 3d- printen en het ontwerpen van een digitale poster.
 
De kinderen geven een voorkeur aan en worden vervolgens bij een activiteit geplaatst.
 
Hieronder een paar foto's van de editie van april 2018. Alle foto's zijn via de rechterkolom te bekijken.
 
Talentencircuit middenbouw scratch.JPG
Middenbouw - scratch(april '18)
 
Talentencircuit BB tennis.JPG
Bovenbouw - tennis(april '18)
 
Talentencircuit BB mixed media.JPG
Bovenbouw - mixed media(april '18)

 

1371614616.jpg 
 
De visie achter het talentcircuit
Talentontwikkeling willen we ook in de praktijk brengen. Wij gaan er van uit dat ieder kind een talent heeft. Bij sommige kinderen is het talent duidelijk en bij andere moet het nog ontdekt worden.
En.. je moet als kind de kans krijgen om je talent te ontwikkelen. Dit jaar willen we starten met het introduceren van een talentencircuit. Alle kinderen maken een keuze uit het aanbod en zullen gedurende 3 weken met een activiteit in aanraking komen. Alle leerkrachten hebben aangegeven wat hun talent is en willen dat talent delen met de kinderen door een drietal workshops te geven rondom een onderwerp.
We willen alle kinderen van De Rietvink de kans geven om met een aantal workshops kennis te laten maken tijdens de schooluren.
Mocht u belangstelling hebben of behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek meld u aan en vermeld welk talent u heeft en of u met kleuters, middenbouw of bovenbouwkinderen wilt werken.

 
 
 
rv_talentcircuit_onder_210x60.jpg
rv_talentcircuit_midden_210x60.jpg
rv_talentcircuit_boven_210x60.jpg
 

 
 
 

 

 © Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved