Een fascinerende transformatie

Nachtvlinders

De R
ietvink behoort tot de groep van de nachtvlinders. Hij komt specifiek in het waterrijke gebied van de Zaanstreek voor. Je ziet hem op grassen, maar vooral op riet. Na een regenbui zie je hem vaak omhoog kruipen. De kleur is lichtbruin tot geel met een roodbruin strepenpatroon. Vlinders, waaronder De Rietvink, moeten zich ontwikkelen. De stadia van ontwikkeling zijn achtereenvolgens: ei, rups, pop en tot slot vlinder.

rv_grasland_400x200.jpg

Ontwikkeling van een kind

In vergelijking hiermee maken kinderen op de basisschool gedurende hun schooltijd ook een hele ontwikkeling door in diverse stadia. De peuter is al een kleuter geworden, de eerste lengtegroei van het lichaam, de wisseling van het gebit, de tweede fase van versnelde groei rondom het 10de levensjaar, de aankomende puberteitsverschijnselen, het zijn allemaal fasen van ontwikkeling die het kind doormaakt.

rv_logos_transformatie_2015_16.jpg